Kalibračné pece
Aktuálity a novinky O nás Kontakt

Kalibrátory teploty typu suchá pec

Ako názov napovedá, suchá pec k vykonávaniu kalibráciou nepoužíva žiadnu kvapalinu.


Kalibrátor chladí alebo ohrieva kovový blok, do ktorého je vložené testované zariadenia (dut), ako je teplotná sonda alebo senzor.

Suchý blok normálne obsahuje internú senzor a obrazovku odpočtu, ktorá zobrazuje teplotu, proti ktorej je DUT porovnávaný.

Pokiaľ je požadovaná lepšia neistota, možno do kalibrátorov typu suchá pec, ktoré majú dostatok meracích otvorov, vložiť referenčný teplomer.

Niektoré suché kalibračné pece sú vybavené vstavaným odpočtom a vstupom pre referenčné teplomer, takže pre meranie s nižšou neistotou nie je potreba odpočet externého teplomeru.

Zobrazovač odpočtu kalibrátora potom zobrazí obe teploty pre porovnanie.

Hlavnou výhodou kalibračných pecí oproti stimulátorom je, že kalibračné pec poskytuje skutočnú teplotnú kalibráciu senzora.


Simulátor simuluje iba senzor, takže je potrebné vziať do úvahy, že senzor nemá žiadnu chybu, čo je riskantné predpoklad.

Teplotné senzory sa časom menia a Driftuje, takže je tiež potrebné je skontrolovať.

Termočlánkové pec je typ kalibračné pece,

ktorý je dimenzovaný na najvyššie teploty (> 500 ° C). Dôvodom, pre ktorý sa nazýva pec termočlánkové,

je to, že väčšina odporových teplomerov nie je dimenzovaná na extrémne vysoké teploty, zatiaľ čo mnoho termočlánkov áno.

Metrologická pec je ďalším typom suchého teplotného kalibrátora.

Má najvyššiu presnosť v rámci rodiny kalibrátorov tytu suchá pec. Využíva zónovo riadené ohrievače, ktoré poskytujú lepšie axiálne a radiálne parametre ako typická suchá pec.

Kalibračné pece sú dodávané v triede laboratórne alebo poľné, kde je k dispozícii voliteľne procesnej elektronika,

ktorá poskytuje slučkový obvod 4-20 mA pre testovanie a kalibráciu meracích systémov 4 až 20 mA, vstup odporový teplomer a vstup termočlánku.

To má za cieľ znížiť počet prístrojov potrebných na vykonávanie práce v teréne.